Exel

Exel är en finsk klubbtillverkare som funnits länge på marknaden. Sedan tidigt 90-tal har de levererat ett stort antal olika modeller av innebandyklubbor. I sitt utbud har de klubbor för både elitspelaren, ungdomen och motionären.

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

KÖP INNEBANDYKLUBBOR FRÅN EXEL HÄR >>

[/wc_box]

För den som kräver toppkvalitet har Exel innebandyklubbor producerade i kolfiber av högsta kvalitet och för den som söker en lite mer enklare klubba att spela med har de även kompositklubbor. Kompositklubborna har inte riktigt samma spelegenskaper och kick i skottet som kolfiberklubborna, men gör det enklare för den lite mer ovane spelaren att behandla bollen. Dessutom är en klubba gjort av komposit hållbar och tålig mot slag. Kolfiberklubban är lättare, har mer spelkänsla och ger möjlighet till hårdare skott och precisare passningar. Ju finare fibrer den är gjord av, desto bättre egenskaper har den.

De flesta av Exels klubbor är runda, men de har ett stort utbud av ovala innebandyklubbor också. Dessutom har de även klubbmodeller som finns med rektangulära skaft, precis som hockeyklubbor. Runda klubbskaft är klart vanligast i Sverige, medan ovala klubbor är mycket populära i Finland.

Flexen i en klubba visar hur hårt skaftet är att böja. Ju lägre flex desto hårdare skaft. Ett hårt skaft ger möjlighet till ett hårdare skott, än ett mjukt skaft, men kräver större kraft och tyngd för att kunna utnyttjas till fullo. Exel har i sina längsta klubbor så lite flex som 23 mm, vilket innebär hårdare seniorklubbor än normalt, men kräver stora spelare. Exel har annars flest klubbmodeller för seniorer i mer normal hårdhet.

Givetvis har Exel även ett stort sortiment av barnklubbor med mjukare skaft som passar just mindre spelare. Mer flex i skaftet gör klubban enklare att spela med. Det blir enklare att ta emot passningar och hantera bollen. Dessutom klarar mindre spelare av att böja skaftet när de skjuter, vilket gör det enklare för dem att skjuta.

I några av de mest avancerade klubborna har Exel något de kallar Torsion Kick System. Det innebär att längst ned på skaftet sitter kolfibern i en speciell vinkel för att skaftet ska bli mer vridstyvt. Det ger ökat kraft i skottet.

Innebandyblad

Exel har ett stort utbud av innebandyblad med olika egenskaper. Det finns blad som är rejält skålade, som lämpar sig till de som skjuter mycket, och det finns enklare blad för spelfördelaren. En sak som finns på flera av Exels bladmodeller är så kallade rails. Det är räfflor på bladets undersida. Dessa minskar friktionen mot golvet och ger mer fart i skottet. Exels innebandyblad finns att få som medium eller soft när det gäller hårdheten i plasten.

Grepplindor

Exels olika klubbmodeller har en rad varierade grepplindor.

Summering

Innebandyklubbor från Exel är gedigna och lättspelade klubbor. De har inte så många tekniska egenskaper som klubbor från en del andra leverantörer har, men har bra spelegenskaper för den som gillar klassiska modeller av innebandyklubbor.

exel innebandyklubbor