Oxdog

Oxdog är en uppstickare som kommit starkt de senaste åren. Med sina tekniska och välutvecklade innebandyklubbor har de funnit sin plats på marknaden.

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

KÖP INNEBANDYKLUBBOR FRÅN OXDOG HÄR >>

[/wc_box]

Det som har blivit Oxdogs signum när det gäller utveckling av innebandyklubbor är att deras klubbor innehåller många olika typer av tekniska detaljer och att de hittar nya sätt att tänka på.

En sådan detalj, som återfinns på alla deras klubbor, är det de kallar Stick Balance System. Det innebär att längst upp på knoppen som sitter på skaftet går det att justera vikten på klubban med 20 gram genom att byta vikten som sitter där. Dessutom justeras även balansen i klubban med 45 mm. Detta gör att du kan anpassa klubban till vad du tycker är skönast.

Andra tekniska detaljer som kan återfinnas på deras olika klubbmodeller är exempelvis deras triadform på skaftets nedre del, vilket ger ökad hållbarhet, tipshape på 1,5 grader som längst ned på klubban vinklar om skaftet för bättre infallsvinkel mot bollen, powerrails som överför kraften till flexzonen snabbare än andra skaft samt tipkick som ger snabbare kick och hårdare skott.

Oxdogs innebandyklubbor innehåller inte bara specialiteter i utformningen. Deras kolfiberklubbor är framtagna på lite olika sätt, vilket går att det även går att välja skaft med olika snabbhet i kicken. Oxdog har även lite enklare klubbor i kompositmaterial.

De mest tekniska klubbor riktar sig spelare som kräver det bästa i klubbväg, men de lite billigare modellerna av klubbor är enklare att spela med för den ovane, så de fungerar även bra för nybörjare och motionärer. När det gäller längd på klubborna har de modeller som har skaft på 103 cm och andra modeller med så korta klubbor som passar de allra minsta barnen. Flex och skaftkonstruktion är anpassade så att de kortare modellerna är lättspelade för barnen.

Många av Oxdogs klubbmodeller finns med både runt och ovalt skaft.

Innebandyblad

När det gäller innebandyblad har Oxdog fokuserat på att ta fram blad som är lämpade som skottblad. Det som sticker ut bland deras blad är att vissa modeller är förstärkta med kolfiber i anslutning till skaftinfästningen. Det ger ett lite vridstyvare blad som ger mer kraft till skottet. De olika innebandybladen finns i två olika hårda plastmaterial.

Grepplindor

De grepplindor som sitter på klubborna är ofta tvådelade, vilket gör det enkelt att enbart byta den del som blivit sliten.

Summering

Oxdog producerar alltså innebandyklubbor där många modeller har högsta kvalitet av kolfiber och dessutom ett flertal mindre tekniska detaljer, vilka förbättra klubbegenskaperna. Klubborna i de övre prisklasserna lämpar sig bäst för rutinerade spelare som kräver det bästa. De lite enklare klubborna passar bäst till motionärer och ungdomar.

oxdog innebandyklubbor