Salming

Salming är av de allra största tillverkarna av innebandyklubbor. De har ett brett utbud och stor variation av olika typer av klubbor för spelare på alla nivåer och i alla åldrar.

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

KÖP INNEBANDYKLUBBOR FRÅN SALMING HÄR >>

[/wc_box]

Salming producerar klubbor i både kolfiber och kompositmaterial. Kolfiberklubborna har höga spelegenskaper och med en ny teknik har de utöver de vanliga skaften i kolfiber även tagit ett extra lätt skaft. De flesta kompositklubborna består av 60% kolfiber och 40% glasfiber. De har inte samma spetsegenskaper som kolfiberklubborna, men är enkla att spela med och slagtåliga. Det finns även klubbmodeller med lite andra skaftkompositioner. Dessa är väl lämpade för exempelvis skolor, fritidsgårdar och kompisgäng.

Salming är en av de tillverkare som har klubbor med en del tekniska specialiteter i. Deras KickZone är en böjd del på skaftet som ger extra kick i skottet och högre fart på bollen. X-Shaft innebär aningen smalare skaft än vad böjda klubbor normalt har och det ger då även en smalare KickZone med ytterligare med spänst i kicken. TipCurve innebär att nedre delen av skaftet är aningen böjd, vilket ger en mer naturlig vinkel mot bollen. TipCurve finns i tre olika grader.

Skaftlängden på Salmings innebandyklubbor går från 103 cm ned till 60 cm för de minsta lirarna. Seniorklubborna har flex som ligger i intervallet 25-29 mm och när det gäller barnklubbor finns det klubbor med flex ända upp till 35 mm. Flexen är väl avvägd i förhållande till längd när det gäller barnklubborna. Många av Salmings med avancerade seniorklubbor finns även som juniorklubbor med anpassade skaftegenskaper.

Innebandyblad

Salming har ett brett utbud av olika innebandyblad. De har bland annat blad anpassade för spelfördelaren och några utpräglade skottblad. Till deras innebandyblad används tre olika sorters material, Endurance, Touch och BioPower, som alla har lite olika egenskaper.

Grepplindor

De grepplindor som sitter på innebandyklubborna är olika bland de olika klubbmodellerna. Alla ger bra grepp, men det skiljer exempelvis på vikt. Några klubbor har dessutom tvådelade lindor, där övre delen enkelt går att byta ut vid slitage och sämre greppegenskaper.

Summering

Salming har ett brett och varierat sortiment av innebandyklubbor. De mest avancerade har många tekniska specialiteter och lämpar sig för de spelare som kräver lite extra. För de inte allt så rutinerade spelarna och ungdomar har de även ett stort urval av enklare och mer lättspelade klubbor.

salming innebandyklubbor