Rätt längd på klubban

När du spelar innebandy är det viktigt att du har rätt längd på klubban. Med en innebandyklubba i fel längd presterar du sämre och det blir jobbigare att spela. Unna dig själv att spela bra genom att ha en klubba i rätt längd.

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

Hitta rätt längd på innebandyklubba här >>

[/wc_box]

Även om vad som är rätt längd på en innebandyklubba kan variera från person till person finns det en enkel grundregel att ta till om man är osäker. Om du står upp med fötterna parallellt ställer du klubbladet mellan fötterna. Skaftet ska då peka vertikalt upp framför kroppen. Då är det lämpligt att klubban räcker ca 5-10 cm ovanför naveln.

Har man för lång klubba får man visserligen längre räckvidd, men klubban blir svårare att hantera och det påverkar teknik och bollbehandling negativt. Klubbhanteringen blir omständlig och långsam. Med är för kort klubba försämras givetvis räckvidden och då man måste ha en mer onaturlig kroppshållning blir den jobbig att spela med.

En lite mer exakt längdtabell om hur du kan hitta rätt längd på klubban kommer du till om du klickar på länken ovanför. Sedan beror det givetvis på tycke, smak och spelstil vilken slutgiltiga längd du ska välja på innebandyklubban.