Salming Q5 CarbonX

En av de allra lättaste innebandyklubborna på marknaden är Salming Q5 CarbonX, som är en välbalanserad och lättspelad innebandyklubba.

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

Köp Salming innebandyklubba här >>

[/wc_box]

Med sitt nya skaftmaterial CarbonX har innebandyleverantören Salming tagit fram ett mycket lätt innebandyskaft i kolfiber. Förutom att vara ett av de lättaste skaften på marknaden har skaftet bra spelegenskaper och ger en högklassig spelkänsla. Skaftet har en flex på 29 mm, vilket inte ger det allra hårdaste skottet, men bättre bollkänsla. Kort sagt ett gott alternativ för den kräsne spelaren som prioriterar bollbehandling och passningsspel och som kräver det allra bästa.

På klubban sitter Salmings senaste blad Q5 monterat. Q5-bladet är utvecklat för att i princip passa alla olika spelartyper. Egenskaper bladet har är att det har en jämn skålning på 7,2 mm och en central så kallad ”sweep spot”. Detta ger bra känsla och bollkontroll. Får att få hårdare tryck i skottet har bladet dessutom fått en konstruktion som gör det vridstyvt, vilket leder kraften i skotten ända ut till bollen. Plastmaterialet blader är gjort av är Salmings vanligaste plast, Endurance. Hårdheten i plasten är medium och det ger en låg friktion mot golvet och bra bolltouch.

För att bibehålla klubbans låga vikt sitter Salmings lättaste grepplinda monterad på den. Det är TourLite+ Grip.

salming q5 carbonx

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *