Exel P100 White 2.6 Round MB

Exel P100 White 2.6 Round MB är en lätt och vridstyv klubba från finska klubbtillverkaren Exel. Innebandyklubban tillhör deras Pure-serie och dessa klubbor är producerade för att passa allra bäst till allroundspelaren.

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

Köp Exel innebandyklubbor här >>

[/wc_box]

Skaftet till Exel P100 White 2.6 Round MB produceras i finfibrig kolfiber till hundra procent. Det ger ett lätt skaft med bra spelegenskaper. För att skaftet med vridstyvt vid skottögonblicket använder sig Exel av en speciell teknik som heter X3 Torque Technology. Det betyder att nedre delen av skaftet har speciell kolfiber lindan i 45 graders vinkel jämfört med övrig kolfiber. Det ger mer kraft och fart i skottet samtidigt som flexpubkten i klubban flyttas uppåt en bit på skaftet, jämfört med vanliga skaft.

På alla klubbor från Exel säsongen 16/17 sitter ett så kallat karbonfönster på skaftet. Så även på Exel P100 White 2.6 Round MB. Med karbonfönster menar Exel en helt obehandlad del på skaftet där kolfibern syns tydligt. Där ser du skaftets sammansättning på ett enkelt och bra sätt.

Bladet på klubban är Exel Air Blade. Det är ett innebandyblad som med sin unika konstruktion minskar luftmotståndet med hela 20%. Det är alltså mindre luft i vägen när spelaren vill skjuta snabbt och hårt. På undersidan av Air-bladet är det räfflat, vilket ger mindre friktion mot golvet och högre hastighet i klubbsvingen. Utöver dessa speciella egenskaper på bladet är det ett ganska enkelt blad som gör det enkelt att behandla bollen och hålla ett precist och träffsäkert passningsspel. Hårdheten på plasten i bladet på denna klubba är medium.

Klubban har en flex på 26 mm, vilket gör att den passar bäst för lite tyngre och starkare spelare, som kan nyttja kraften från klubbans tillbakakick i skottet. Skaftet är sedan beklätt med grepplindan Exel Double Grip System.

Exel P100 White 2.6 Round MB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *