Fat Pipe Raw Concept 27 Orc

Fat Pipe Raw Concept 27 Orc är en av världens lättaste innebandyklubbor utrustad med Fat Pipes mycket populära allroundblad Orc.

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

Köp Fat Pipe innebandyklubbor här >>

[/wc_box]

Fat Pipe Raw Concept 27 Orc är just nu en av världens allra lättaste innebandyklubbor genom Fat Pipes nya sätt att sätta samman skaften. Det som skiljer skaftet åt i en klubba som tillhör Raw Concept med andra klubbor är tjockleken på lagren av kolfiber. I normala fall har ett innebandyskaft 6-7 lager av kolfiber som vardera är 0,15 mm tjocka. I Raw Concept är det 11 lager kolfiber där varje lager är 0,07 mm. Detta ger låg vikt med bibehållen hållbarhet.

Namnet Raw Concept kommer av att Fat Pipe valt att inte slipa kolfiberytan. Valet att inte slipa gör att inga kolfiber skadas vid slipningen och skaftet behåller största mängd prestanda. Då ytan på innebandyskaftet inte behandlas med mer än klarlack blir ytan lite ruffigare och råare. Därav namnet på klubbserien.

Den låga vikten på Fat Pipe Raw Concept 27 Orc ger klubban en mycket hög spelkänsla och den känns väldigt välbalanserad i handen. Klubbans balans kommer också av känslan i det mycket populära Orc-bladet. Fat Pipe Orc Blade är ett allsidigt innebandyblad som passar en stor mängd av innebandyspelare. På Raw Concept-klubborna har Fat Pipe valt att enbart använda blad gjorda av plasten PP. PP ger bladet egenskaper som mjukare bollbehandling och bättre bollkontroll.

För att kunna hålla låg vikt på klubban har Fat Pipe tagit fram den nya grepplindan Raw Concept Grip. Den har egentligen samma yta och tjocklek som Sticky Grip men består sedan av ett lätt och luftigt material som är 12% lättare än Sticky Grip.

Skaftet på Fat Pipe Raw Concept 27 Orc finns i längderna 101 och 96 cm och har en flex på 27 mm.

Fat Pipe Raw Concept 27 Orc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *