Salming Q1 Tourlite TipCurve 2°

Salming Q1 Tourlite TipCurve 2° är en innebandyklubba från Salming som har ett lätt och runt skaft och det mycket populära Q1-bladet placerat längst ned.

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

Köp Salming innebandyklubbor här >>

[/wc_box]

Salming har tagit fram några riktiga lättviktsklubbor. Salming Q1 TourLite TipCurve 2° är inte en av deras innebandyklubbor som väger allrs minst, men trots det är den en lätt klubba.

Klubban är producerad av Salmings lätta kolfibermaterial som kallas TourLite. Det ger en välbalanserad innebandyklubba med förhöjd spelkänsla och bra spelegenskaper.

Längst ned på skaftet finns det som Salming kallar TipCurve. TipCurve innebär att skaftet är aningen böjt i anslutning till bladet. Det gör att bladet får en optimal vinkel gentemot både golv och boll. Den optimala vinkeln genererar hårdare skott utan att mer kraft behöver användas. Flexen på innebandyklubban är 27 mm

Klubbans goda skottegenskaper förstärks ytterligare av att det är Salming Q1 Blade som sitter på den. Q1-bladet är i grunden framtaget för att ge så bra handledsskott som möjligt. De tre ribborna som sitter nedanför bladets infästning mot skaftet finns där för att maximal kraftöverföring från skaft till blad. Dessa ökar alltså trycket i skottet.

Grepplindan som Salming valt att sätta på klubban är Salming X3M Pro Grip. En populär grepplinda från Salming.

Salming Q1 Tourlite TipCurve 2°

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *