Salming Q5 X-Shaft KickZone TipCurve 3°

Salming Q5 X-Shaft KickZone TipCurve 3° är en innebandyklubba som är utrustad med alla skaftegenskaper klubbtillverkaren Salming har att erbjuda. Kryddan på klubban är det senaste bladtillskottet, Q5.

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

Köp Salming innebandyklubbor här >>

[/wc_box]

Salming har några speciella egenskaper de ger sina klubbskaft. Det rör sig om det de kallar för X-Shaft, KickZone och TipCurve. Namnet Salming Q5 X-Shaft KickZone TipCurve 3° är en tydlig fingervisning om att klubban har alla dessa egenskaper.

KickZone innebär att det är en del på kolfiberskaftet som har en annan form. Den ska, som namnet säger, ge en bättre kick i skottet, än vanligt formade skaft. När det dessutom är ett skaft som kallas X-Shaft innebär det att skaftet är lite smalare än vad böjda skaft brukar vara. Det ger en extra pisksnärtseffekt i skaftets KickZone, samt bra precision i skotten.

En TipCurve på klubban innebär en liten svag böj längst ned på skaftet. I det här fallet ligger den på 3 grader. Då klubbans vinkel mot golv och boll blir optimal går det att nyttja kraften från klubban på ett naturligt sätt.

Q5-bladet som sitter på är mediumhårt med låg friktion och bra spelegenskaper. Med en vridstyv utformning och en jämn skålning på 7,2 mm ger bladet både hårt skott och bra bollkontroll.

Flexen på Salming Q5 X-Shaft KickZone TipCurve 3° är 27 mm och den finns i längderna 96, 100 och 103 cm. Grepplindan på den är X3M Pro Grip.

salming q5 x-shaft kickzone tipcurve 3 grader

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *