Rätt innebandyklubba till barn

När det ska köpas ny innebandyklubba till barn är det en del saker som är viktiga att tänka på för att klubban ska bli så bra som möjligt för spelaren.

[wc_box color=”primary” text_align=”left”]

Innebandyklubbor för barn >>

[/wc_box]

I grund och botten är det två delar som är viktiga att tänka på när ett barn ska få en ny innebandyklubba, skaftets längd och hårdhet.

Rätt längd

Ett vanligt fenomen bland innebandyhallarna i Sverige är att många mindre barn kommer med alldeles för långa innebandyklubbor. Antingen har de fått ärva klubban från något större syskon eller från någon förälder, eller bara fått en för lång klubba att växa i.

En för lång innebandyklubba är svårspelad. Den blir dels lite tyngre men främst blir den omständlig och svår att hantera bollen med. Tekniken och bollhanteringen blir svårare och spelet blir långsammare.

Rekommendation när det gäller längd på klubban är att den räcker 5-10 cm ovanför naveln om man sätter klubban rakt ner med bladet mellan fötterna. Klicka på länken för att läsa mer om rätt längd på innebandyklubban.

Rätt flex

Det fenomen som ofta kan uppstå när klubban är för lång är att den då sågas av för att bli lagom lång. Problemet då är att längre klubbor oftast har en flex (hårdhet i skaftet) anpassad till spelare som är större. Får en ungdomsspelare en klubba med för styvt skaft blir den svårare att spela med. Dels blir bollbehandlingen svårare att utföra på ett enkelt sätt och dels orkar inte spelaren pressa skaftet så hårt i golvet att han eller hon kan utnyttja skaftets tillbakasving. Då blir alltså skottet lösare.

Rätt innebandyklubba till barn

Rekommendation när du ska köpa innebandyklubba till barn är att köpa en i rätt längd från början. Den har då en korrekt anpassad flex efter längden på skaftet. Då blir klubban enkel att hantera rent tekniskt och skaftets tillbakasving är mycket enklare att utnyttja i skottet.

rätt innebandyklubba till barn
Se till att köpa rätt innebandyklubba till barn när det gäller klubblängd och flex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *